Photoshopin uusin versio CS on järjestyksessään kahdeksas. Adobe on lähtenyt kilpailemaan Macromedian kanssa niputtamalla tuotteensa yhteen Macromedian Studion tapaan. Adoben vastaava tuotepaketti on nimeltään Creative Suite (CS).

Muutokset Photoshopin uusimman version ominaisuuksissa ja työkaluissa ovat pieniä edelliseen versioon verrattuna. Suurimmat muutokset ovat tapahtuneet konepellin alla Microsoft Office tapaan. Uusin Photoshopin versio tukee aivan eri tavalla 16-bittisten kuvien käsittelyä kuin aikaisemmat versiot. Lisäksi se tukee suoraan monien digitaalikameroiden RAW-muotoista kuvaformaattia.

Photoshopin käyttöliittymä on pysynyt samanlaisena kuin edellisissä versioissa. Käyttäjäystävälliseksi Photoshopia ei ole voinut koskaan kehua. Ajan tuoma patina alkaa vähitellen muodostua rasitteeksi myös Adobelle. Toivottavasti seuraava versio korjaa monet Photoshopia jo pitkään vaivanneet käytettävyysongelmat. Suurin näistä liene se, että ImageReady ja Photoshop ovat edelleen erillisiä ohjelmistoja.

On toisaalta ymmärrettävää, että Adobe haluaa pitää Photoshopin ensisijaisesti painotuotteisiin muokattavien kuvien sovellusohjelmana. Web-julkaisujen vaatimia erityisominaisuuksia on Photoshopissa kuitenkin melko vähän, joten luulisi niiden olevan helposti integroitavissa pääsovellukseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.