Automaattiset sähköpostin lomavastaajat (Vacation Mail) voivat aiheuttaa roskapostitulvan lomalta palatessa. Lomavastaajahan lähettää poissaoloilmoituksen myös roskapostiviesteihin, ellei niitä ole pystytty aikaisemmin suodattamaan pois. Vastaamalla roskapostiin tämä sinänsä hyödyllinen ”automaattivastaaja” ilmoittaa sähköpostiosoitteen toimivuudesta ja aktiivisuudesta, mikä on varma tapa saada lisää ”Rikastu hetkessä” -viestejä.

Yksi tapa vähentää roskapostien määrää on estää mainosviestien kuvien lataaminen verkosta viestiä avattaessa. Uudemmissa ja kehittyneimmissä sähköpostiohjelmissa, kuten Outlook 2003:ssa ja Operan M2-ohjelmassa viestien kuvia ei enää ladata verkosta, mutta Outlook Expressin kaikki versiot noutavat ne iloisesti ja samalla tulevat ilmoittaneeksi roskapostiviestin luetuksi. Ja roskapostin määrä sen kuin kasvaa. Outlook Expressin ensi kesäksi suunnitellussa uudessa versiossa tämä asia tosin on kuulopuheiden mukaan korjattu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *