Macromedia julkaisi lokakuussa 2003 uuden päivityksen Studio MX -ohjelmapakettiin. Studio MX 2004 julkaistiin vain reilu vuosi edellisen päivityksen jälkeen. Liekö kiire vaikuttanut myös julkaisun laatuun, koska Flashiin ja Fireworksiin on jo julkaistu myös korjaavat päivitykset. Ne ovat saatavissa maksutta Macromedian Web-sivuilta.

Macromedia Studio MX 2004 sisältää uudet versiot valmistajan lippulaiva-sovelluksista: Flash, Dreamweaver, Fireworks ja Freehand. Lisäksi pakettiin kuuluu ColdFusion Developer Edition, jolla voi tuottaa dynaamisia, tietokantaa tukevia Web-sovelluksia.

Uusissa versioissa on nykymuodin mukainen entistä värikkäämpi käyttöliittymä. Dreamweaver tukee paremmin CSS-tyylimäärittelyjä Author-tilassa ja sisältää jopa melko käyttökelpoisen CSS-editorin. Flash puolestaan on eriytetty kahdeksi eri versioksi: Flash MX 2004 ja Flash MX 2004 Professional, jolla pyritään kosiskelemaan Java-kieleen tottuneita verkkopalveluiden kehittäjiä. Flashin ohjelmointikielestä, ActionScriptistä, on samassa yhteydessä julkaistu uusi versio 2.0, joka on entistä monipuolisempi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *