Applen iTunes on ehkä viime vuoden innovatiivisin PC-ohjelma. Alunperin Mac-käyttöjärjestelmälle kehitetty sovellusohjelma julkaistiin vihdoin viime syksynä myös Windows-versiona. iTunes on juuri sellainen kuin täydellisen MP4-soittimen pitääkin olla: helppokäyttöinen, skaalautuva ja ominaisuuksiltaan riittävän monipuolinen.

Olin vannoutunut Mac-käyttäjä vuoteen 1997 saakka, jolloin PC rynnisti Macintoshin ohi internet-yhteyksiensä helpon asennuksen ansiosta. iTunesin julkaisu Windows-versiona toikin mieleeni vanhat-hyvät-mäcci-ajat, jolloin sovellusohjelmat olivat varmatoimisia ja edistyksellisiä. 90-luvun alussa Macintoshin System 7 oli aivan ylivoimainen Windowsin 3.1 -käyttöjärjestelmään verrattuna.

iTunesin vahvuuksia ovat:
• musiikin hakuominaisuudet
• älykkäät soittolistat (Smart Playlists)
• tehosteet (Fade ja äänen voimakkuuden säätö kappalekohtaisesti)
• selkeä ja yksinkertainen käyttöliittymä
• nopea ja helppo CD-poltto

Enää ei tarvitse kuunnella Radio Novan soittolistoja, joissa vuorottelevat Eros Ramazzotti ja Sarah Connor…

Ja mikä parasta, iTunes on ilmainen ohjelma. iTunes toimii varmimmin Windows XP-käyttöjärjestelmässä.

Applen online-musiikkikauppa MusicStore ei toimi vielä Euroopassa. Kunhan monimutkaiset lisenssikuviot selviävät, voidaan ehkä täälläkin päästä nauttimaan kätevästä tavasta ostaa musiikkia suoraan verkosta. Nytkin voi jo tosin kuunnella lyhyitä musiikkinäytteitä, mutta ostaminen ei onnistu ellei satu omistamaan luottokorttia, jossa on amerikkalainen laskutusosoite.

Download iTunes.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *