Internet Explorer on kiistatta suosituin Web-selain. Puolueettomia tilastotietoja web-selainten käyttäjämääristä löytyy mm. W3:n sivuilta. Verkkojulkaisujen suunnittelussa pitäisi kuitenkin muistaa huomioida myös muiden selainten käyttäjät.

Web-sivujen julkaisijan olisikin syytä testata sivunsa myös muilla selain-ohjelmilla ja vanhemmilla versioilla. Sivuston toimivuus eri selainversioilla on usein kompromissi käytettävyyden, saavutettavuuden ja halutun ulkoasun välillä (kohderyhmää unohtamatta). PC:lle voi asentaa eri selaimia (IE, Mozilla, Opera), mutta sivuston testaaminen muiden käyttöjärjestelmien osalta onkin hankalampaa.

Macintoshin uusi Safari-selain on yleinen MacOs X:n käyttäjillä. Voit testata sivujesi toimivuuden myös Safari-selaimessa kätevän iCapture-palvelun avulla. Tämä maksuton palvelu näyttää sivusi Safari-selaimessa ruutukaappauksen avulla. Esimerkiksi muissa uusissa selaimissa toimiva tavutusvihje (soft-hyphen) ei näköjään toimi Safarissa, kuten oheisen kuvan suurennos näyttää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.