Tekstinkäsittelyohjelmien hyödyllisimpiä ominaisuuksia ovat tyylit, joiden avulla pitkienkin asiakirjojen muotoileminen helpottuu huomattavasti. Jos käytät Wordissä asiakirjamalleja ja tyylejä, olet varmasti joskus joutunut myöhemmin muuttamaan mallin muotoilutyylejä. Word ei kuitenkaan päivitä näitä muutoksia jo tehtyihin mallin mukaisiin asiakirjoihin, mikä aiheuttaa usein ylimääräistä työtä.

Tyylejä voi toki päivittää mallista aikaisemmin luotuun asiakirjaan Tyylien Järjestäjän avulla, mutta se on turhan työlästä. Jos haluaa päivittää vain osan tyyleistä, silloin se toki on käyttökelpoinen keino.

Tyylien päivittäminen asiakirjamallista on helpointa tehdä valitsemalla Työkalut-valikosta Mallit ja apuohjelmat, ja lisäämällä ruksin kohtaan Päivitä asiakirjatyylit automaattisesti.

Kun sen jälkeen hyväksyy muutokset OK-painikkeella, kopioidaan kaikki tyylit asiakirjamallista uudelleen. Tämän jälkeen kannattaa ehdottomasti poistaa automaattinen tyylien päivitys. Muutoin se saattaa aiheuttaa yllätyksiä, jos asiakirjamallia myöhemmin päivitetään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *