Sony suunnittelee valmistavansa tulevaisuuden Blu-Ray DVD-levyjä paperiseoksesta. Näin valmistuskustannukset voidaan minimoida ja tietoturva paranee, kun käytöstä poistetut levyt voidaan helposti halkaista saksilla.

Sonyn edustajan puheita voisi helposti pitää myöhästyneenä aprillipäivän juttuna, mutta mikäli asiassa on perää, kokevat tietokoneiden tallennusvälineet jälleen kerran melkoisen vallankumouksen. Uusien paperisten Blu-Ray -levyjen tallennuskapasiteetti on noin 25 Gt, joten niille voidaan tallentaa jopa kaksi tuntia korkealaatuista High Definition -videokuvaa.

Sonyn tukema formaatti ei ilmeisesti ole kuitenkaan yhteensopiva nykyisen DVD-järjestelmän kanssa, mikä saattaa hidastaa sen käyttöönottoa. Samaa tekniikkaa tukevat tosin myös monet muut suuret valmistajat, joten siitä todennäköisesti tulee hallitseva formaatti.

Tavallisiin tallennustarpeisiin uusista DVD-levyistä tuskin on suurtakaan iloa, mutta videokuvan tallennuksessa ne saattavat merkitä sitä, että voimakkaasti pakattu videokuva oli vain välivaiheen tallennustapa. Paperisten DVD-levyjen luulisi sitä paitsi kelpaavan myös ympäristöjärjestöille!

PS. (2.3.2014): Kyllä se taisi sittenkin olla aprillipila!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.