Jasc Software on julkaissut lisensoimastaan Virtual Painterista tuoreen version. Virtual Painter on ns. plug-in -ohjelmisto, jonka avulla kuvankäsittelyohjelmiin saa lisätoimintoja. Virtual Painter tarjoaa mielenkiintoisia suotimia, joilla digikuvista voi luoda aidon tuntuisia taidejäljitelmiä, mutta sillä on myös hyötykäyttöä pistegrafiikan muuntamisessa vektorimuotoon.

Virtual Painter vaatii siis toimiakseen jonkin isäntäohjelman. Kaikki yleisimmät kuvankäsittelyohjelmat tukevat Adoben kehittämää plug-in -tekniikkaa, joten Virtual Painteria voi käyttää mm. Paint Shop Pro:ssa, Photoshopissa tai Corelin PhotoPaintissa. Käyttöliittymältään Virtual Painter on hyvin helppo ja yksinkertainen, mikä tarkoittaa myös sitä, ettei suotimien toimintatapaan voi suuremmin vaikuttaa. Uudessa versiossa on yhteensä 16 eri suodinta, joskin uudet suotimet vaikuttavat lähinnä aikaisempien muunnelluilta kopioilta.

Hauskojen kuvaefektien lisäksi Virtual Painteria voi käyttää avuksi pistegrafiikan muuntamisessa vektorimuotoon. Tätä ns. Tracing-toimintoa käyttäen vektorigrafiikka-ohjelma pyrkii jäljittelemään bittikarttakuvaa muuntamalla värillisten alueiden reunaviivat vektoreiksi. Tavallisesta valokuvasta reunaviivojen jäljittely tuottaa usein huonon tuloksen; vektorigrafiikkakuvasta muodostuu sekava tai sen tiedostokoko kasvaa liian suureksi. Virtual Painteria voisi käyttää tällaisissa tapauksissa valokuvan yksinkertaistamiseen, jonka jälkeen vektorimuunnos on helpompi suorittaa.

Virtual Painter 4

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *