Suomen puolustusvoimat on tunnetusti tehokas organisaatio. Lakkautuksen kohteeksi joutuvan Savon prikaatin henkilökunta kuulee päätöksestä huomisaamuna verkon kautta toteutettavassa webcasting-lähetyksessä. Lisäksi henkilökunnalla on mahdollisuus lähettää chatin kautta kysymyksiä pääesikunnan asiantuntijoille…

Mikkelin Karkialammella toimivan Savon prikaatin lopettaminen vuonna 2007 päättää joukko-osaston yli 200-vuotisen historian. Savon prikaati on perustettu virallisesti vuonna 1775, mutta sen perinteet juontavat vielä pidemmälle 30-vuotiseen sotaan. Omat kokemukseni SavPr:stä ajoittuvat kevät-kesään 1987, jolloin palvelin pari kuukautta Savon prikaatin aliupseerikoulussa. Tyrjän kolmion iltahartaudet ovat nyt siis lopullisesti historiaa ja Porrassalmi-rististäkin taitaa tulla keräilyesine.

Tietotekniikan hyödyntäjänä puolustusvoimat on ollut edelläkävijä. Onhan jopa osa kertausharjoituksista toteutettu verkko-opiskeluna. Silti puolustusvoimien tiedotuslehden Ruotuväen uutinen aiheesta herättää ihmetystä. Onko perinteikkään varuskunnan lopettaminen pienellä paikkakunnalla niin merkityksetön asia, että siitä tiedottaminen hoidetaan ”verkon kautta”:

Tiedotustilaisuus toteutetaan verkon kautta webcasting-lähetyksenä. Samaa reittiä tiedotettiin jo Turvallisuus- ja puolustuspoliittisesta selonteosta syksyllä.

– Webcasting-lähetys toimi silloin yllättävän hyvin, mutta varmuuden vuoksi päätöksistä toimitetaan myös kirjalliset versiot joukko-osastoihin.

Tiedotustilaisuuden lopuksi järjestetään vielä vuorovaikutteinen suora osio, jossa esikunnilla, laitoksilla ja joukko-osastoilla on mahdollisuus lähettää tietokoneen välityksellä kysymyksiä Pääesikunnan asiantuntijoille.

Lähde: Puolustusvoimat 2005

Käytetäänköhän Webcasting-esityksessä myös Powerpointista löytyvää ”Huonojen uutisten kertominen” -sisältöpohjaa?

Category : Web

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.