Microsoft on päivittänyt käyttöjärjestelmän mukana tulevan laskimen käyttökelpoisemmaksi muuntimeksi. ”Kekseliäästi” nimetyllä laskimella voi nyt tehdä erilaisia hyödyllisiä muunnoksia vaikkapa celsiusasteista fahrenheit-asteikolle. Lisäksi työkalu osaa muuntaa valuuttakursseja ja jopa päivittää vaihtokurssit Euroopan keskuspankin tietokannoista.

Ohjelmistojen käyttöoikeussopimukset (EULA) ovat toisinaan aika erikoisia. Laskin + -ohjelman käyttäjälle kerrotaan Microsoftin www-sivuilla mm. seuraavasti:

“Microsoft Laskin + (”Laskin”) -sovelluksen käyttö on käyttäjälle täysin vapaaehtoista. Tiedot, laskelmat ja/tai muunnosarviot, jotka on tuotettu tätä sovellusta käyttämällä ovat vain viitteellisiä, ja Microsoft ei anna minkäänlaista takuuta – ilmaistua tai oletettua – Laskimelle, laskelmille tai muunnoksille, jotka syntyvät sen käytön tuloksena.”

Lähde: Microsoftin web-sivut

Vastuunrajoitus-lausekkeet kuuluvat tietysti asiaan valuuttakurssien yhteydessä, mutta laskimen osalta ne herättävät lähinnä epäilyksiä laskimen tarkkuudesta. 1 kilogrammahan on aina 1000 grammaa ja yksi metri on aina 3,28 jalkaa. Eikö laskimen/muuntimen tulos olekaan aina yksiselitteinen ja tuloksen tulkinnasta riippumaton?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *