Microsoft on esitellyt Internet Explorer web-selaimensa uutta versiota, joka on järjestyksessään jo kahdeksas. Vielä muutama vuosi sitten Microsoft perusteli standardien tuen puutetta sillä, että he kehittävät selaintaan käyttäjien toiveiden mukaan. Asiakaslähtöisyys on kuitenkin web-tekniikoiden kohdalla vähintään kyseenalaista. Käyttäjien toiveita ei varmaankaan Microsoftin IE-tiimille tullut roppakaupalla, ja niinpä olikin helppoa jatkaa omalla linjalla.

Uudessa IE8:ssa linja on toinen. Sen luvataan tukevan paremmin webin standardeja. Toivottavasti tällä kertaa näin myös tapahtuu. Jotenkin minusta vaan tuntuu, että tämä on kuultu Redmondista ennenkin: lopullinen tuote ei sitten välttämättä vastaakaan lupauksia. Ja toisaalta monessa organisaatiossa ei ole vieläkään luovuttu ikivanhasta IE6:sta. Vaikka IE8 helpottaisikin web-sivustojen ylläpitäjiä, ei sen eduista voida nauttia vielä moneen vuoteen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.