Apple on luvannut julkistaa tällä viikolla rajalliselle joukolle pitämässään tiedotustilaisuudessa iPhonen kolmansien osapuolten sovellusten tiekartan. Miksiköhän muuten nämä tietotekniikan termit käännettyinä kuulostavat niin kummallisilta ja kömpelöiltä. Roadmap for third-party applications on paljon jämäkämpi. Ehkäpä kaikkia tietotekniikan termejä ei pitäisikään pyrkiä suomentamaan…

Alunperin SDK (Software Development Kit) piti julkaista jo helmikuussa, mutta aikataulut ovat venyneet muutamalla viikolla. Huvittavaa on ollut seurata, miten tästä viivästyksestä on alettu vetää johtopäätöksiä jos mihinkäkin suuntaan. Se, että se ylipäätään tulee pian saataville, on jo hieno asia. iPhoneen ja Ipod Touchiin onkin sen jälkeen tarjolla paljon uusia sovelluksia, jotka todennäköisesti kulkevat Applen tuotevalvonnan kautta ja tulevat tarjolle iTunes Storeen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.