Applen iPhone on ollut viimekesäisestä markkinoille tulostaan lähtien kuuma puheenaihe. Puhelimen ominaisuuksia on kiitelty ja erään tutkimuksen mukaan iPhonen käyttäjät ovat tyytyväisimpiä omaan puhelimeensa. USA:ssa iPhone onkin toiseksi suosituin ns. älypuhelin.

Tänä aamuna julkistettu SDK ja yritysjärjestelmien tuki (mm. Microsoft Exchange sähköposti ja kalenteri eli ns. push mail) tekevät siitä varmasti entistä halutumman. SDK antaa mahdollisuuden kenelle tahansa kehittää ja tuottaa ohjelmistoja iPhoneen. SDK toimii vain Macissä ja se on ilmainen. Beta-versio on jakelussa heti ja 1.0-versio kesäkuussa. Sovellukset tulevat saataville iPhoneen ja iPod Touchiin App Store -sovelluksen kautta. Rekisteröityminen maksaa ohjelmistokehittäjille 99$ ja ohjelmien myyntituotosta Apple veloittaa 30 prosentin siivun. Kuulostaa vaivattomalta ja reilulta. Tilaisuudessa demottiin myös muutamia pelejä ja sovelluksia, joiden käyttö siis tapahtuu kosketusnäytön avulla. Pelit reagoivat myös laitteen kallistuskulmaan ja kuvan muokkausohjelmassa voi efektin poistaa ravistamalla puhelinta!

Saapa nähdä, milloin tuo laite tulee Suomen markkinoille. Jos suomalaiset operaattorit eivät hinnoittelisi sen käyttöä pilviin, ostaisin sen todennäköisesti Nokialaisen sijasta.  Ei Nokian puhelimissa sinänsä mitään vikaa ole. Niiden ongelma vaan omalla kohdallani on se, että niiden hienoja ominaisuuksia ei tule käyttäneeksi hankalan käyttöliittymän takia. iPhone toimii Applen ”yksinkertainen on kaunista” -filosofian mukaan, joten toimintoja ei tarvitse etsiä valikoiden alivalikoiden valikoista… 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *