Tänään avautui amerikoissa NBC:n ja News Corporationin video- ja TV-palvelu Hulu (www.hulu.com), joka tarjoaa ilmaisia mainosrahoitteisia TV-sarjoja, dokumentteja ja elokuvia. Valitettavasti palvelun sisältö näkyy vain USA:ssa… Päällisin puolin Hulu näyttää kyllä oikein siistiltä ja houkuttelevalta. Jopa korkealaatuista HD-sisältöä luvataan streamata webin kautta.

Palvelun lanseeraushan on suora vastaisku Applen iTunes Storea ja Googlen YouTube-palvelua vastaan. TV-yhtiöt ja filmistudiot ovat olleet nihkeitä iTunes Storea kohtaan sen määräävän markkina-aseman takia ja YouTube puolestaan ei ole pystynyt estämään tekijänoikeudellisen materiaalin levittämistä palvelussaan.

Mielenkiintoista katsottavaahan tosin löytyy myös Googlen videopalvelusta, kuten esimerkiksi saksalaisesta Bismarck-sotalaivasta kertova 49 minuutin dokumentti. Bismarck upotettiin vain yhdeksän päivää ensimmäisen merelle lähtönsä jälkeen toukokuussa 1941.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *