Digikameroiden muistikorteista ja USB-muistitikuista tuttu Flash-muisti voi pian olla käytössä myös tietokoneissa. Intel lupaa tuoda markkinoille vuoden toisen neljänneksen aikana 160 Gigatavun kokoisen SSD-tallennusaseman, joka olisi jo aika mukavan kokoinen kannettavissa tietokoneissa. Hinta tosin taitaa olla vielä melkoisen korkea. Applekin tarjoaa vastaavalla muistilla varustettua (64Gt) ”maailman ohuinta kannettavaa” MacBook Airia, mutta sen korkea hinta (lähes 3000 euroa), tekee siitä vielä lähinnä kuriositeetin. Toshiballa ja Samsungilla on työn alla vastaavia saman koko-luokan SSD-asemia kuin Intelillä, joten kilpailu varmaankin tullee laskemaan hintoja nopeassa tahdissa.

SSD-asemien etuinahan nykyisiin kovalevyihin verrattuna on se, ettei niissä ole enää lainkaan liikkuvia osia. Näin ne ovat varmatoimisempia ja nopeampia kuin HDD-asemat. Lisäksi ne ovat äänettömiä ja kuluttavat vähemmän virtaa, joten niitä käyttävien laitteiden ekologinen ja ”fyysinen” jalanjälki tulee olemaan pienempi. Hyvä, että pyörivistä magneettikiekoista päästään pian lopullisesti eroon.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *