Apple on aivan yllättäen ja tilaamatta julkaissut Safari web-selaimestaan 3.1-version. Uusi versio ei ole pelkästään virheiden korjailua vaan se sisältää sekä toiminnallisia että teknisiä parannuksia, joista mielenkiintoisimpia ovat:

  • CSS 3 web-fontit
  • CSS animaatio
  • Tuki HTML 5:n video- ja audio-elementeille sekä
  • Tuki SVG-kuville ja -tekstille

Web-sivustojen ylläpitäjien iloksi on ohjelmaan lisätty Kehitys-valikko (Developer), josta voi aktivoida monia erittäin hyödyllisiä analyysityökaluja, kuten esimerkiksi verkkoinspektorin, jonka avulla voi tarkkailla sivun latautumista ja sen eri rakenneosia.

Myös web-sivustojen yleistä toimivuutta ja yhteensopivuutta Safarin kanssa on parannettu. Tosin siinä en ole enää aikoihin mitään ongelmia havainnutkaan.

Jokaiseen selaimen päivitykseen kuuluu nykyään myös vauhdin lisääminen (ja erityisesti vertailu kilpailevien tallien kärryihin) niin, että Safari kuulemma avaa web-sivut nyt lähes kaksi kertaa nopeammin kuin IE 7 ja yli puolitoista kertaa nopeammin kuin Firefox.

PS. Ja sokerina pohjalla pieni, mutta kätevä toiminto: kaksoisklikkaus välilehti-palkissa avaa uuden tyhjän välilehden.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.