InDesignin CS3-versioon on vihdoin lisätty varoitus juoksuttamatta jääneestä tekstistä. Jos teksti ei mahdu näkyviin tekstikehyksessä, jäi se InDesignin edellisissä versioissa helposti huomaamatta, mikä saattoi aiheuttaa kalliita mokia, kun aineisto jouduttiin painamaan kahteen kertaan…

InDesign CS3:n Preflight-toiminto ei edelleenkään asiasta kerro, mutta tallennettaessa julkaisu pdf-muotoon InDesignin valmiiden asetusten avulla (Adobe PDF Presets), informoidaan käyttäjää nyt juoksuttamattomasta tekstistä.

PS. InDesignin CS3-versioon on lisätty myös mainio näppäinoikotie: Muokatessasi tekstiä tekstityökalulla voit Esc-näppäimellä aktivoida valintatyökalun ja vaikkapa siirtää tekstikehystä. Kaksoisklikkaamalla tekstin päältä, voit jatkaa tekstin muokkausta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *