Sammon uuden verkkopankin käyttöönotossa on ilmeisesti ollut ongelma jos toinenkin. Pankithan ovat vauhdilla muuttuneet kivijalkapankeista verkkopankeiksi, joten asiasta nousseen kohun ymmärtää hyvin. Verkkopankkien merkityksen takia Sampo-pankin valitsema tekninen alusta ja ratkaisut tuntuvatkin varsin kyseenalaisilta ja muista poikkeavilta:

1. Tuntuu oudolta, että verkkopankin toteutuksessa käytetään Java-teknologiaa, joka mm. asentaa Mac-käyttäjän kotihakemistoon ilman käyttäjän lupaa omia hakemistojaan ja tiedostojaan ja kuulemma onkii kaikki mahdolliset tietokoneen ympäristömuuttujat talteen. Mihin ne päätyvät?

2. Kummallista on sekin, että Sammon verkkopankin sivujen käyttöseurantaan käytetään jotain kolmannen osapuolen palvelua. Java-sovelluksen käyttö raportoi sivulatauksista jonnekin TNS-gallupin palvelimelle.

3. Omituista on myös, että joidenkin asiakkaiden pitää ostaa uusi tietokone voidakseen käyttää uutta verkkopankkia.

Isojen järjestelmien uusimisessa on luonnollisesti aina ongelmia. Ihmetyttää kuitenkin, onko Sampo-pankin uusi verkkopankki muita suomalaisia verkkopankkeja parempi ja turvallisempi vai miksi muissa pankeissa ei ole päädytty samanlaisiin käyttäjän kannalta ongelmallisiin ratkaisuihin.

Tanska ei näköjään ole mikään verkkopankkitoiminnan edelläkävijä!

Category : Web

2 thoughts on “Sammon verkkopankin ongelmat”

  1. Niin, eihän se käyttäjäseuranta nyt kummallista olekaan vaan juurikin se, että se teetetään talon ulkopuolella. Verkkopankin käyttäjänä ainakin itse toivoisin, että osapuolia ei olisi muita kuin minä ja pankki. Monilla muilla aloilla toimivien yritysten web-sivustoissahan ei ole mitään merkitystä, kuka lokeja keräilee.

  2. 2. Kummallista on sekin, että Sammon verkkopankin sivujen käyttöseurantaan käytetään jotain kolmannen osapuolen palvelua.

    Mitä kummallista siinä on? Oletko täydellinen ummikko Web-analytiikka asioissa, vai etkö todellakaan tiedä, että maailmassa tuskin on kohta yli 100 hengen yritystä, joka ei harjoittaisi web-analytiikkaa.

    Ja jos sen haluaa tehdä ammattitaidolla, eikä "meidän Pekka on vähän noita omia lokeja tutkinut"-tasolla, niin se tehdään ulkoistettuna.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.