Adobe on ilmoittanut lykkäävänsä 64-bittisen Photoshopin julkistusta mac-alustalle yli seuraavan ohjelmistopäivityksen (CS4). Peruskäyttäjälle tuolla ei ole merkitystä, mutta jos käsittelee hyvin suuria kuvia, on ohjelman suuremmasta muistinhallintakyvystä hyötyä. Syyksi Adobe on ilmoittanut ohjelmointiympäristön vaihtumisen Carbon-sovelluksista Mac OS X:n natiiviin Cocoa-ympäristöön. Mac OS X -käyttöjärjestelmälle ei siis voi kirjoittaa 64-bittisiä sovelluksia käyttäen välivaiheen Carbon -ohjelmointikieltä.

Adobehan juuri porttasi CS3-ohjelmistopakettinsa macin Intel-alustalle ja ilmeisesti noinkaan isossa softatalossa ei ole resursseja tehdä useita suuria muutoksia näin nopeassa aikataulussa. CS3-pakettikin oli tosin pieni pettymys. Dreamweaver oli siirretty ohjelmavirheineen sellaisenaan uudelle alustalle, eikä sen käyttöliittymää oltu uudistettu kuten muissa paketin ohjelmistoissa. Ja milloinkahan macin Acrobatiin saadaan LiveCycle Designer -lomakkeensuunnittelu-ohjelmisto, joka löytyy Windows-versiosta. Kysyin viime syksynä asiaa Adoben Suomen edustajalta, ja vaikutti ihan siltä kuin hän olisi kuullut macistä ensimmäistä kertaa.

Ettei vaan Adobeenkin olisi tarttumassa Microsoftin dinosaurus-tauti…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *