Viime aikoina monet web-sivustojen ylläpitäjät ovat saaneet postia domain-nimiä kaupustelevilta huijareilta. Tällä viikolla sain itsekin samanlaisen viestin hongkongilaiselta Jacylta liittyen erääseen ylläpitämääni sivustoon:

Dear CEO,
We are the domain name registration organization in Asia, which mainly deal with international company’s in Asia. We have something important need to confirm with your company.

On the Mar. 26 2008, we received an application formally. One company named ”Kitcod Holdings Limited” wanted to register following Domain names:
[domainnimi].cn
[domainnimi].com.cn
[domainnimi].net.cn
[domainnimi].hk
[domainnimi].tw
[domainnimi].asia
and Internet brand keyword:
xxxxx
through our body.

After our initial examination, we found that the keywords and domain names applied for registration are as same as your company’s name and trademark. These days we are dealing with it. If you do not know this company, we doubt that they have other aims to buy these domain names. Now we have not finished the registration of Kitcod company yet, in order to deal with this issue better, Please contact us by telephone or email as soon as possible.

Viesti oli kiinan-englannista huolimatta laadittu ihan asiallisesti. Alla oli yrityksen osoitetiedot ja web-osoitteet. Eli vapaasti lainaten viestissä kehotettiin ottamaan yhteyttä tähän yritykseen oman domain-nimemme ja tuotemerkkimme väärinkäytön estämiseksi. Jokin taho kuulemma yrittää rekisteröidä domainimme tapaisia osoitteita aasialaisilla päätteillä ja tämä ”ystävällinen” domain-ylläpitäjä haluaa meitä siitä varoittaa…

Domaineja on todellisuudessa rekisteröimässä itselleen kuitenkin juuri tämä kyseinen yritys (tai ovat saattaneet sen jo tehdäkin). Yhteydenotto ko. yritykseen varmasti tarkoittaisi sitä, että he myisivät nuo osoitteet kovaan hintaan meille. Pitäkööt kiinalaiset domaininsa. Huvittavinta tuossa viestissä on tuo Internet brand keyword. Voiko sellaisiakin rekisteröidä?

🙂

Edit 17.4.2008. It seems that this very same Kitcod company raises eyebrows around Europe. As far as I know, it’s just another form of internet fraud, and as such, gives no reason to further actions.

Category : Web

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.