Julkaisen näillä blogisivuilla neljännesvuosittain tilastotietoja web-selainten käyttäjämäärissä tapahtuvista muutoksista. Tiedot on kerätty erään suomalaisen web-sivuston palvelinlokeista. Sivustolla on kävijöitä keskimäärin 150 000 – 200 000 kuukaudessa jakautuen sekä kotikäyttäjiin että yrityskäyttäjiin. Tulokset lienevät siis melko hyvin suuntaa-antavia. Pienen vääristymän tuloksiin voi tosin tuottaa se, että sivuston käyttäjäprofiili painottuu 20-30 -vuotiaisiin.

Web-selainten käyttäjämäärien kehityksessä näkyy selvä trendi vuoden kolmen ensimmäisen kuukauden aikana. Firefoxin käyttäjämäärä jatkaa tasaista kasvuaan. Internet Explorerin seiskaversion käyttöönotto yrityksissä ja organisaatioissa on edelleen tuskastuttavan hidasta, mutta onneksi maaliskuussa IE6:n osuus jäi jo alle 20 prosenttiin. Applen Safari-selain lisää sekin hitaasti osuuttaan, mutta Opera taitaa jäädä pysyvästi minisarjalaiseksi.

Mielenkiintoista on myös se, kuinka nopeasti Firefoxin käyttäjät ovat päivittäneet selaimensa 2.0-versioon. Vanhempien versioiden osuudet ovat vain parin prosentin luokkaa. Tähän lienee syynä etenkin se, että Firefox päivittää uusissa versioissa itse itsensä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.