Jos etsit erikoismerkkejä Macin näppäimistöltä, löydät suurimman osan Alt-näppäimen ja Alt+vaihto -näppäinyhdistelmien takaa. Esimerkiksi perinteisten kaarisulkumerkkien (vaihto+7 ja vaihto+8) näppäimistä saat myös hakasulut (Alt+7/8) ja aaltosulut (Alt+vaihto+7/8). Useimmiten on kuitenkin vaikea muistaa erikoismerkkien näppäimistökarttaa, koska niitä ei ole merkitty näppäimiin.

Mac OS X:n virtuaalinen näppäimistö helpottaa erikoismerkkien löytämistä:

1. Saat virtuaalisen näppäimistön esiin valitsemalla sen Järjestelmäasetuksista –> Maakohtaiset –> Syöttövalikko. Laita ruksi kohtaan Näppäimistö. Laita ruksi myös kohtaan Näytä syöttövalikko valikkorivillä.

2. Aktivoi virtuaalinen näppäimistö näytön oikeassa yläreunassa olevan maavalikon (lippu) kautta valitsemalla Näytä näppäimistö.

3. Etsi erikoismerkkejä pitämällä Alt-näppäin tai Alt+vaihto -näppäimet painettuna.

2 thoughts on “Virtuaalinen näppäimistö”

  1. Sama käyttis on mulla. Tarkista vielä, että siellä järjestelmäasetuksissa kohdassa Maakohtaiset -> Syöttövalikko on ruksattuna myös yläreunasta Näppäimistö. Sen kyllä pitäisi olla oletusarvoisesti valittuna…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *