…Adobelta nimittäin näin kesän korvalla. Ensi kuun alussa pitäisi julkaistaman 9-versio Acrobatista. Ainoan siitä lukaisemani arvioinnin perusteella uusi versio ei sisältäne mitään kovinkaan mullistavaa uutta. Pdf-lomakkeiden tekoa on helpotettu ja lisäksi ohjelmaan on lisätty linkkejä ryhmätyöskentelyä helpottaviin palveluihin. Ei kovin mielenkiintoista siis. Minkähän takia muuten Acrobat päivittyy eri aikaan kuin muut Creative Suiten osat?

Lisäksi Adoben pajasta on päästetty irti Dreamweaverin ja Fireworksin CS4-kokeiluversiot. Dreamweaverin käyttöliittymä on vihdoin uudistettu samanlaiseksi kuin muissa Creative Suiten ohjelmissa, mikä onkin hieno asia. Adoben ohjelmien käyttöliittymät alkavat olla omaan käyttööni lähes täydellisiä, varsinkin kun niitä voi niin helposti mukauttaa työskentelytarpeiden mukaan. Toivottavasti Adobe ei vielä vähään aikaan tee samaa virhettä kuin Microsoft teki Office 2007:n käyttöliittymässä…

Dreamweaveriin on ympätty mukaan myös enemmän Spry Widgettejä, joilla voi lisätä web-sivuille toiminnallisia osia (esim. alaslaskeutuvia tekstialueita). Uusien Spry-vitkuttimien sijaan olisin kyllä toivonut, että Dreamweaver CS neloseen olisi vihdoin lisätty mahdollisuus tehdä helposti tyylikkäitä pudotusvalikoita. CS3-versiossahan on jo mukana työkalu niiden lisäämiseen, mutta se on toivottaman hankala ja joustamaton peruskäyttäjälle.

PS. Macin eilen julkaistu 10.5.3.-käyttöjärjestelmäpäivitys aiheuttaa ongelmia Creative Suite CS3:n käyttäjille, jotka tallentavat tiedostoja suoraan verkkoasemalle. Tiedostot korruptoituvat käyttökelvottomiksi! Olisikohan tämäkin taas seurausta siitä, että Apple ja Adobe eivät ole viime aikoina olleet ylimpiä ystäviä. Virallisesti ollaan kavereita, mutta kilpailevat tuotteet ja yhteenkolisevat business-strategiat vaikeuttavat nähtävästi tiedonkulkua ohjelmistopäivityksiä julkaistaessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *