Saatiinhan se TeliaSoneran iPhone-hinnoittelu vihdoin julki. Sonera lupasi toimittaa tiedot hinnoittelusta ensimmäisenä niille, jotka ilmoittautuivat heidän web-sivuillaan luovuttamalla yhteystietonsa. Eipä ole vielä näkynyt hintatietoja sähköpostissa… Juuri tällaisissa pienissä yksityiskohdissa huomaa sen, mitä markkinointi usein tarkoittaa suomalaisissa yrityksissä. Asiakas kyllä huomioidaan mainoksien tekstejä suunniteltessa, mutta käytäntö on sitten usein ihan eri asia.

No, onneksi TeliaSoneran iPhone-hinnoittelu vaikuttaa ihan siedettävältä. Reilun kolmen kympin kuukausipaketilla saa iPhonen 16Gt:n version 245 eurolla. Sopimuskausi on kyllä vähän pitkähkö 24 kuukautta, mutta se taitaa olla aika vakio noissa kytkykaupoissa. Datasiirtoa kuuluu hintaan 100 Mt/kk, mikä riittänee peruskäyttöön. Pakettiin kuuluvat Homerun-tunnukset oikeuttavat Soneran langattoman laajakaistan käyttöön esim. palvelua tarjoavissa hotelleissa. Mutta tarkoittaako Homerun-tunnukset maksutonta käyttöä?

Puhelimen voi ostaa myös ilman pakettia Minun Sonera -liittymällä, jolloin puhelimen hinta on 519 €. Hienoa, että TeliaSonera tarjoaa myös tällaisen vaihtoehdon. Juuri niinkuin toivoinkin.

Ainut mikä asiassa hiukan arveluttaa on TeliaSoneran 3G-verkon huono peitto. En näköjään voisi käyttää nopeita yhteyksiä mökilläkään. Saisivat kyllä pistää vauhtia verkon rakennustöihin, että 3G-nopeudesta pääsisi nauttimaan muuallakin kuin suurimpien kaupunkien keskustoissa. Tosin eihän tuo UMTS-verkkokaan mikään vauhtihirmu ole, jos lupaavat yhteydelle 384 kilobittiä sekunnissa.

***

Jos ei Elisa nyt yllättäen saa iPhonea valikoimiinsa, niin kaipa Elisa+Nokian kapula vaihtuu meikäläisellä TeliaSonera+iPhone yhdistelmään. Onkohan iPhonelle tarjolla käyttökelpoisia vyöpidikkeitä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *