Julkaisen näillä blogisivuilla neljännesvuosittain tilastotietoja web-selainten käyttäjämäärissä tapahtuvista muutoksista. Tiedot on kerätty erään suomalaisen web-sivuston palvelinlokeista. Sivustolla on kävijöitä keskimäärin 150 000 – 200 000 kuukaudessa jakautuen sekä kotikäyttäjiin että yrityskäyttäjiin. Tulokset lienevät siis melko hyvin suuntaa-antavia. Pienen vääristymän tuloksiin voi tosin tuottaa se, että sivuston käyttäjäprofiili painottuu 20-30 -vuotiaisiin.

Firefoxin käyttäjämäärien notkahdus kesäkuussa pitänee laittaa tilastovirheen piikkiin. Luulisi Firefoxin 3.0-version päinvastoin lisänneen selaimen suosiota. Safarin käyttäjämäärä kasvaa tasaisesti, vaikka se edelleenkin on melko vaatimaton. Ehkäpä joku Windows-käyttäjäkin on siirtynyt Safariin.

2 thoughts on “Web-selainten markkinaosuudet 2/2008”

  1. Tuo käyttäjien ikähaitari saattaa tosiaan hieman vääristää. Olisiko niin, että mitä enemmän kymmeniä vuosia tuohon keskiarvoikään lisätään, sitä mieluummin monestakin syystä pysytellään annetussa, joka työpaikoilla lienee useinmiten IE. Itseasiassa tämä taitaa osaksi tapahtua ihan pakon edessä: monelta on asennushommat estetty ylläpidon toimesta.

    Tämä arvio ei kylläkään perustu muuhun kuin silmämääräiseen käyttäjätottumusten havainnointiin 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *