Julkaisujen ja web-sivujen kuvitukseen sopivia kuvia on tarjolla edullisesti ja jopa ilmaiseksi internetin kuvapankeissa:

1. ScandinavianStockPhoto (www.scanstockphoto.com)

4 euron kappalehintaan on tarjolla reilun 300 000 kuvan valikoima. Kuvien koko (leveys) vaihtelee pienen otannan perusteella 1600 ja 7000 pikselin välillä. Maksu luottokortilla.

2. iStockphoto (www.istockphoto.com)

iStockPhoto tarjoaa 3 miljoonaa yksittäishinnoiteltua kuvaa, vektoripiirustusta (ml. Flash) ja videota. Kuvia voi ostaa myös määräaikaiseen tilauspalveluun perustuen. Kuvien hinta vaihtelee koon mukaan 1 dollarista 20 dollariin. Maksu luottokortilla (palvelun pistejärjestelmää käyttäen).

3. Stock.xchng (www.sxc.hu)

Ilmainen 350 000 kuvan kuva-arkisto. Kuvien koko vaihtelee. Pääosa kuvista on kuitenkin kooltaan painokelpoisia. Palvelun käyttö edellyttää rekisteröitymistä.

4. MorgueFile (www.morguefile.com)

Ilmainen yksityishenkilöiden ylläpitämä kuva-arkisto, jonka käyttö ei edellytä rekisteröitymistä. Kuvien laatu ja koko vaihtelee. Kuvat zip-pakattuja tiedostoja.

*****

Ilmaisia kuva-arkistoja käytettäessä kannattaa muista se, että vastuu kuvan käytöstä on kuvan lopullisella julkaisijalla. Kuvapankkeja selatessa onkin syytä käyttää tervettä harkintaa. Jos jokin tarjolla oleva kuva tuntuu rikkovan jonkun toisen tekijänoikeuksia, ei sitä kannata käyttää omissa julkaisuissa sillä verukkeella, että se on tarjolla internetin kuvapankissa. Epäselvissä tapauksissa kannattaa tekijänoikeuksista neuvotella kuvaajan tai kuvapankin ylläpitäjän kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *