Julkaisen näillä blogisivuilla neljännesvuosittain tilastotietoja web-selainten käyttäjämäärissä tapahtuvista muutoksista. Tiedot on kerätty erään suomalaisen web-sivuston palvelinlokeista. Sivustolla on kävijöitä keskimäärin 150 000 – 200 000 kuukaudessa jakautuen sekä kotikäyttäjiin että yrityskäyttäjiin. Tulokset lienevät siis melko hyvin suuntaa-antavia. Pienen vääristymän tuloksiin voi tosin tuottaa se, että sivuston käyttäjäprofiili painottuu 20-30 -vuotiaisiin.

Firefoxin käyttäjien määrä näyttää vain lisääntyvän. Internet Explorer 6 jatkaa puolestaan alamäkeä. Kolmen kuukauden aikana käyttäjämäärä on vähentynyt noin neljä prosenttiyksikköä. Hyvä näin. Internet Explorer seiskahan tukee mm. CSS-tyylejä paljon paremmin. Pianhan Microsoft julkaisee jo 8-version selaimestaan.

Applen Safari-selaimen käyttäjien määrä näyttää yllättäen vähentyneen suhteellisesti eniten näiden kolmen kuukauden aikana. Yhden prosentin pudotus on noilla luvuilla jo melkoinen.

Nebulan tilastopalvelin ei vieläkään tunne Googlen Chrome-selainta, joten siitä ei ole vielä tilastoja saatavilla.

*****

Net Applicationsin puolueettomana ja luotettavana pidetty tilasto puolestaan kertoo, että tällä hetkellä maailmanlaajuisesti web-selainten markkinaosuudet ovat:

  • 71,52% Internet Explorer
  • 19,46% Firefox
  • 6,65% Safari (osuus edelleen kasvanut)
  • 0,78% Google Chrome
  • 0,69% Opera
  • 0,63% Netscape

One thought on “Web-selainten markkinaosuudet 3/2008”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *