Viimeisimmän sukupolven iMacin sinänsä hienolla design-näppäimistöllä on funktio-näppäimiin sijoitettu järjestelmäasetuksia. Voit esimerkiksi muuttaa näytön kirkkautta tai vaihtaa iTunesin soittamaa kappaletta (nyt ei tarvitse tehdä sitä, koska iTunes soittaa Gary Mooren hienoa Parisienne Walkwaysia…). Tämä estää kuitenkin funktio-näppäinten käytön näppäinoikoteissä, kuten esimerkiksi käytettäessä InDesignin mainiota Etsi ja korvaa -toimintoa.

Näppäinyhdistelmällä Ctrl (Cmd) + F1 saa yleensä kopioitua Find What -hakukenttään julkaisusta valitun tekstin, mutta jos funktio-näppäimille on asetettu muita tehtäviä, ei tämä toimi…

Ratkaisuna voisi tietysti olla InDesignin näppäinoikoteiden uudelleenmäärittely, mutta itse en tätä suosittele, koska se lisää rasitusta InDesignin käyttäjän jo muutenkin koetuksella olevalle muistikapasiteetille.

Niinpä itse olen päätynyt vaihtamaan iMacin näppäimistoasetuksia:

1. Valitse Järjestelmäasetuksista Näppäimistö ja hiiri.

2. Laita ruksi kohtaan Käytä F-näppäimiä normaaleina funktionäppäiminä.

PS. Tämä on ollut hieno päivä Suomelle ja Martti Ahtisaarelle. Ehkäpä entinen presidenttimme saa nyt Suomessakin ansaitsemaaansa arvostusta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *