Windows Vista tuntuu olevan täysin kyltymätön päivitysten suhteen. Vaikka niitä tarjoillaan sille lähes päivittäin, se vain janoaa niitä koko ajan lisää. Yritin testata Microsoftin uutta Office Live -palvelua (jonka avulla voisi tallentaa Office-tiedostoja verkkoon), mutta niinpä vaan tälläkin kerralla Officen lisäosien asentaminen jämähti puuttuviin Vista-päivityksiin.

Ja minä sentään mielestäni päivitän Vistaa säännöllisesti…

Turhautumista on Windows-puolella aiheuttanut myös Microsoftin Flash-korvike Silverlight. Olen lähes puhtaalle Vista-kannettavalle asentanut sen jo vähintään viidesti ja aina Microsoftin kotisivuilla käynti tarjoilee sitä uudelleen. Jos Silverlight todellakin on noin raakile vielä 2.0-versionakin, ettei se asennu edes yhtiön omaan käyttöjärjestelmään, niin ei Adobella ole vielä pitkään aikaan mitään pelättävää Silverlightin suhteen.

*****

Microsoft esitteli tällä viikolla niukkasanaisesti seuraavan Windows-version, Windows 7:n, ominaisuuksia. Ulkoisesti Windows 7 ei näyttäisi kovasti poikkeavan Vistasta. Ehkäpä siitä tulee uudesta nimestä huolimatta käytännössä Vista SP 2, joka lopullisesti korjaa Vistan puutteet ja rohkaisee myös isoja organisaatioita päivittämään uuteen Windowsiin. Vista-nimestä kannattanee luopua jo imagollisistakin syistä.

Samassa tilaisuudessa Microsoft kertoi seuraavan Office-version (Office 14) olevan käytettävissä myös web-selaimella. Ennakkotietojen mukaan käytön pitäisi olla mahdollista myös Safari- ja Firefox -selaimilla, eikä vain Internet Explorerilla. Positiivisesti yllättävää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *