Microsoft aikoo julkaista ensi vuoden jälkipuoliskolla ilmaisen kotikäyttäjille tarkoitetun virustorjuntaohjelmiston, työnimeltään Morron. Windows Vistan julkaisun aikoihin vuonna 2006 Microsoft astui myös tietoturvamarkkinoille esittelemällä maksullisen Windows Live OneCare -tietoturvaohjelmistonsa. Live OneCaren käyttäjämäärät ovat kuitenkin jääneet yhtiön mukaan liian pieniksi ja siksi se aikoo parantaa Windowsin tietoturvaa tarjoamalla lähes vastaavan palvelun ilmaiseksi. Jo Live OneCaren lanseerauksen yhteydessä monet arvelivat tuotteen muuttuvan myöhemmin osaksi Windows-käyttöjärjestelmää.

Morro on ainakin aluksi ladattava ja asennettava tietokoneelle erikseen. Saapa nähdä, onko se kuitenkin tulevassa Windows seiskassa jo osa käyttöjärjestelmän mukana tulevia ohjelmia. Tietoturvaan erikoistuneille yrityksille, kuten F-Securelle ja Symantecille, uutinen Microsoftin ilmaisesta virustorjuntaohjelmistosta ei varmasti ole mieluinen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.