UPS:n lähetti kiikutti tänään Adoben Creative Suite Design Premium 4 -päivityksen, joka yllättäen asentui ihan kiltisti CS3:n (edellinen versio) vierelle. Jostain syystä oletin, että CS4 kirjoittaisi vanhan version päälle ja korvaisi vanhemmat ohjelmat, mutta näin ei käynytkään. Soitto Adoben tuotetukeen vahvisti, ettei konflikteja pitäisi olla, ellei samasta ohjelmasta käynnistä samaan aikaan CS3- ja CS4-versioita.

Yleensähän eri versioiden asentaminen samalle tietokoneelle tietää ikävyyksiä. Esimerkiksi Microsoft Office 2007 ei pidä edellisistä Office-ohjelmista, vaan muuttelee asetuksia aina käynnistyksen yhteydessä, jos aikaisemmin on avattu Office 2003 -ohjelma samalta koneelta.

Design Premium -ohjelmistopaketti sisältää nyt myös Fireworks-kuvankäsittelyohjelman, jolla voi tuottaa grafiikkaa web-sivuille (mm. navigointipalkkeja). Fireworks on Adoben yrityskauppojen myötä Macromedialta peritty ohjelma, jolle ei edelleenkään tunnu olevan luontevaa paikkaa Adoben tuotevalikoimassa. Niinpä sitä näköjään tyrkytetään ”kaupanpäällisiksi” CS-paketeissa. Käyttäjien kannalta olisi varmasti parasta, jos Adobe sulauttaisi Fireworksin toiminnot Photoshopiin CS vitosessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *