SmartArt-objektit ovat varmasti yksi Office 2007:n parhaista ”uusista” ominaisuuksista. Tosin ne olivat käytössä jo edellisessäkin versiossa, mutta niiden suurempi valikoima ja huomattavasti tyylikkäämpi ulkoasu tekevät niistä paljon aikaisempaa käyttökelpoisempia.

SmartArt-objektien avulla voi powerpoint-esitysten ja word-asiakirjojen ”peruskauran” eli luettelot esittää paljon havainnollisemmassa ja mielenkiintoisemmassa muodossa. Office 2007:n täysin uusi grafiikkamoottori tekee niin hyvää jälkeä, että Powerpointia voisi käyttää jopa piirto-ohjelmana. Esimerkiksi organisaatiokaaviot syntyvät sillä käden käänteessä. Lisäksi SmartArt-valikoimissa on mm. kehä- ja prosessikaavioita, joista yhtenä esimerkkinä suppilo.

PS. Toinen 2007:n mainio ominaisuus on pikamuotoilu-työkalurivi, joka ilmestyy valitun tekstin yläpuolelle. Se nopeuttaa kummasti suorien muotoilujen lisäämistä. Lisäksi olen huomannut odottavani muissakin sovelluksissa reaaliaikaista esikatselua, joka on oletusarvoisesti aktivoitu Office 2007:ssa. Usein pienillä parannuksilla voi olla merkittävä vaikutus työn tehokkuuteen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *