GTD (Getting Things Done) on uusi trendikäs ajattelu- ja toimintatapa amerikanmaalta. Yksinkertaistettuna siinä on kyse ajan ja tehtävien hallinnasta. USA:ssa paikallinen Sarasvuo eli David Allen on kehitellyt kyseisestä teemasta jopa menestyvää liiketoimintaa:

 • en.wikipedia.org/wiki/Getting_Things_Done
 • GTD-huuman imussa on sen käytännön toteutukseen kehitelty lukuisia sovellusohjelmia, joista mac-koneissa toimiva Things lienee saanut viime aikoina eniten huomiota.

  Things-sovellusta kehittää pieni saksalainen Cultured Code -niminen yritys ja siitä on saatavilla myös iPhonessa ja iPod Touchissa toimiva versio. Mobiilisovellus onkin ajanhallintaan tarkoitetulle välineelle välttämätön edellytys. Things 1.0 desktop-versio julkaistiin MacWorld 2009:n yhteydessä tammikuun alussa. Mobiilisovellus ja desktop-versio synkronoituvat keskenään wlan-verkon kautta, mikä onkin järkevää, koska harvemmin mitään sovellusta voi käyttää kahdessa eri paikassa samanaikaisesti. Käyttäjän pitää kuitenkin muistaa käynnistää sovellus iPhonesta, muutoin synkronointia ei tehdä.

  Se, mikä Things-sovelluksissa itseäni miellyttää, on niiden yksinkertaisuus. Se ei tarkoita sitä, etteikö niiden avulla tehtäviä voisi hallita joustavasti ja käyttäjän tarpeiden mukaan, vaan sitä helppoutta, jolla uusia tehtäviä voi lisätä ja sitä selkeyttä, jolla ohjelma käsittelee ja näyttää siihen syötetyt tiedot. Monestihan tehtävienhallinta-työvälineet ovat jo itsessään niin monimutkaisia, että niiden käyttö muodostaa erillisen tehtävän työpäivän aikana. Things ei häiritse käyttäjäänsä turhilla muistutuksilla.

  Things Desktop-version hinta on nelisenkymmentä euroa ja iPhone-sovelluksen 8 euroa. Ajankäytön tehostamisesta maksaa mielellään tuon hinnan, varsinkin kun kyseessä on pienen ohjelmistoyrityksen tuote. On hienoa, että innovatiivisia, uusia sovellusohjelmia myyvät uudet yrittäjät menestyvät isojen ohjelmistotalojen puristuksessa. Cultured Coden Things onkin Niche-markkinointia parhaimmillaan.

 • Cultured Code: Things
 • One thought on “Things”

  1. One of the "rules" of GTD is, don't set deadlines unless it's really a definite deadline. Otherwise all it does is punish you for missing them, and goes against the whole idea of reducing task-related stress.

  Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *