Uudemmissa Mac OS X-versioissa (Tiger ja Leopard) on mukana hauska Photo Booth-sovellus, jolla voi hyödyntää tietokoneen web-kameraa ottamalla yksittäisiä valokuvia (itsestään!) tai kuvaamalla videota. Valokuvissa voi käyttää monenlaisia tehosteita ja videokuvassa jopa erilaisia taustoja (vuoristorata on mainio). Jos videokuvan tausta on mahdollisimman yksivärinen, toimii chrome key -efekti ihan kohtuullisen hyvin:

Otettaessa Photo Boothilla still-kuvia, se käyttää oletusarvoisesti tietokoneen näyttöä salamavalona. Tämä ominaisuus tekee valokuvista usein ylivalotettuja. Voit estää salamavalon välähdyksen pitämällä Shift-näppäintä painettuna kuvanoton ajan (paina shift-näppäin pohjaan jo ennen kuin napsautat kuvauspainiketta). Alt-näppäimellä voi puolestaan ottaa valokuvan välittömästi ilman oletusarvoista 3-2-1 -viivästystä.

PS. Huhujen mukaan Apple olisi kehittelemässä web-kameraa, joka toimisi näytön takana keskellä näyttöä. Tämä lisäisi huomattavasti web-kameroiden käyttökelpoisuutta videoneuvotteluissa, kun katse olisi suunnattu koko ajan vastaanottajaan näytön yläreunan sijasta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *