Mac OSX:n mukana tuleva sanakirja on mainio apuväline. Se sisältää valmiiksi New Oxford American Dictionaryn, Oxford American Writer’s Thesauruksen ja Applen terminologiasanaston (!). Lisäksi sen avulla voi tehdä suoraan hakuja wikipediasta. Itse käytän sitä paljon Dashboard-sovelluksena, jolloin se on yhdellä hiiren napin painalluksella käytettävissä. Sen avulla on helppo tarkastaa englanninkielisten sanojen merkityksiä ja etsiä synonyymejä. Suomi-Englanti-Suomi -käännöksiä sen avulla ei voi tehdä.

Ja mikä parasta, sen toiminnallisuutta on helppo lisätä laajennusosilla. Verkosta on esimerkiksi saatavilla erittäin kattava Saksa-Englanti sanakirja (BeoLingus German-English) sekä saksankielen synonyymisanasto (Open Thesaurus German). Molemmat ovat ilmaisia ja ovat saatavilla täältä.

PS. Sanastoja on kätevä käyttää Safari-selaimessa. Viemällä hiiren sanan päälle ja painamalla Ctrl+Cmd+D -näppäinyhdistelmää, avautuu viereen pieni sanastoruutu, joka automaattisesti huomioi sivun käyttämän kielen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.