Apple julkaisi eilen uuden version iPod Shuffle -soittimestaan. Shuffle se vain jatkaa kutistumistaan. Se on enää neljännes neljän vuoden takaisesta ensimmäisen version ”purukumipakkauksesta” ja on Applen mukaan maailman pienin mp3-soitin. Samalla sen muistikapasiteetti on kuitenkin noussut nelinkertaiseksi yhdestä gigatavusta neljään. Soittimeen mahtuu jo mukavat 1000 kappaletta. Itselläni on vielä Shuffle 1.0 satunnaisessa käytössä. Shuffle on moneen käyttöön sopivin iPod kokonsa ja kestävyytensä ansiosta. Se ei hajoa pudotettaessa, eikä sen olemassaoloa juuri edes huomaa muusta kuin kuulokejohdoista.

Kolmannen sukupolven iPod Shuffle on jo niin pieni, ettei siihen ole voinut sijoittaa hallinta-painikkeita vaan ne löytyvät kuulokejohdosta. Omien kuulokkeiden käyttö ei siis uudella iPod Shufflella onnistu, elleivät kuulokkeiden valmistajat tee erikseen Shuffle-käyttöön sopivia kuulokkeita. Omille korvilleni iPodin mukana toimitettavat kuulokkeet ovat kyllä hyvin riittäneet. Ja hifistelyä haluavat tuskin iPod Shufflea käyttävätkään.

Uusi iPod Shuffle osaa myös sanoa ääneen soivan kappaleen nimen ja esittäjän sekä selata soittolistoja, mikä lisää Shufflen käytettävyyttä. Voice over -teknologia tulee käyttöön varmasti myöhemmin myös muissa iPodeissa ja iPhonessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *