Applen Pages-tekstinkäsittelyohjelma on konstailemattomuudessaan mainio kirjoituskone. Kirjoitan sillä nykyään jo lähes kaikki tekstini. Joskus kuitenkin tekstin lisäksi tarvitaan kuvitusta (erityisesti opetusmateriaalissa). Pages tarjoaa ihan käyttökelpoisen valikoiman peruskuvioita: nuolia, ympyröitä, laatikoita, tähtiä ja jopa reittikynän muotojen piirtämiseen. Kuviot ovat vektorimuotoja, joten niiden täyttöä ja reunaa muotoilemalla saa aikaan ihan tyylikkäitä muotoja vaikkapa ruutukaappausten selkeyttämiseen.

Usein olisi kuitenkin paljon helpompaa käyttää valmiita kuvioita, joita ei tarvitse mukauttaa (esim. nuolet, numeroidut ympyrät, tekstin alle lisättävät värilliset laatikot ja huomautusmerkit). Pagesin media-paneeli tarjoaa oletusarvoisesti vain iPhotossa olevia valokuvia, mutta voit lisätä paneeliin minkä tahansa kansion vetämällä sen paneelin päälle:

Kun lisäät ImageBrowser-paneeliin omia kansioitasi, ne ovat käytettävissä kaikissa iWork-ohjelmissa (Pages, Keynote ja Numbers) niin kauan, kunnes poistat kansion ImageBrowserista. iWork-dokumentteja varten kuviot kannattaa tallentaa pdf-muodossa, jolloin voit skaalata niitä vapaasti laadun kärsimättä.

PS. Jos lisäät kuvioita Pagesissa olevan kuvan päälle, niitä ei voi ryhmittää kuvan kanssa, ellei kuvaa ensin muuteta kelluvaksi. Kun olet ryhmittänyt kuvan ja kuviot yhteen, voit sitoa ryhmän jälleen tekstiin, jolloin kaikki kuvat varmasti siirtyvät yhdessä tekstin kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *