Aamukampa Applen vuosittaiselle kehittäjäkonferenssille (WWDC 09) alkaa näyttää jo niin pieniä lukuja, että lienee aika arvioida verkossa vellovien huhujen pohjalta tapahtuman tulevaa antia. Varmin ilmestys lienee uuden käyttöjärjestelmäversion, Snow Leopardin, lopullisten ominaisuuksien esittely. Virallisestikin on jo vahvistettu, että kesäkuussa siitä jaetaan ohjelmistokehittäjille viimeinen Developer Preview -versio. Näillä näkymin uusittu käyttöjärjestelmä olisi käytössä jo hyvissä ajoin ennen Windows 7:n julkaisua.

Applehan kertoi jo vuosi sitten painottavansa 10.6:ssa vakautta ja perusarkkitehtuuria (mm. QuickTime X). Joidenkin huhujen mukaan Snow Leopardissa uudistettaisiin myös käyttöliittymää, mutta enpä usko niin tapahtuvan. Apple on pitänyt hyvin matalaa profiilia Snow Leopardin osalta, eikä näin ainakaan itse ole aiheuttanut turhia odotuksia käyttöliittymäuudistuksen osalta.

Moni oli toivonut Steve Jobsin palaavan estradille WWDC:ssä ja esittelevän uuden version iPhonesta. Jobsia ei ilmeisesti lavalla nähdä, mutta toivoisin iPhonen esittelyn olevan kuitenkin jo kesäkuun alun tapahtumassa. Näinollen se tulisi ehkä Suomessakin saataville vielä ennen kesälomia. Hienoa olisi myös se, jos Suomessa Elisakin alkaisi myydä iPhonea. Vastikään tehdyn kuuluvuusselvityksen mukaanhan Elisan 3G-verkko on Suomen paras, joten tyytyminen TeliaSoneran palveluihin on se huonompi vaihtoehto. Applen kannattaisi yksinmyyntioikeuksien sijasta kyllä ehdottomasti pyrkiä laajentamaan iPhonen saatavuutta useamman matkapuhelinoperaattorin kautta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.