Apple julkaisi yhdeksännen päivän Rock’n roll -tapahtumassaan uuden version iPhonen käyttöjärjestelmästä. iPhone OS 3.1 sisältää ohjelmistokorjauksia ja viimeistelee monia aiemmin julkaistuja ominaisuuksia:

1. iPhonen voi nyt lukita MobileMe:n kautta. Aiemminhan sen kautta on voinut jäljittää iPhonen sijainnin ja tyhjentää puhelimen sisällön. Lukitus on parempi vaihtoehto silloin, kun ei ole aivan varma siitä, onko puhelin kadonnut vai ei.

2. Puhelimella kuvatun videon muokkausvaihtoehtoihin on lisätty ”Tallennus uudella nimellä”, mikä onkin erittäin tarpeellinen lisäys. Pitkästä otoksesta voi nyt leikata lyhyen pätkän jaettavaksi muille ja silti säilyttää puhelimen muistissa alkuperäisen videon.

3. Vastaanotettujen MMS-viestien videon voi nyt tallentaa puhelimen kamerarullaan. Lähettääkö joku muuten MMS-viestejä?

4. iTunes Music Storesta voi ostaa soittoääniä suoraan puhelimeen. Soittoäänet ovat tosin melko kalliita, yhden soittoäänen lataaminen maksaa 1,29 €. Soittoäänet tallentuvat mukavasti puhelimen soittoääniasetuksiin Ostetut-otsikon alle. Ensimmäinen kokeiluni ei sujunut kuitenkaan ilman ongelmia. Kun synkronoin puhelimen tietokoneelle, poistui soittoääni puhelimesta ja jäi ainoastaan iTunesiin. iTunes tarjosi virheilmoitusta, jossa kerrottiin, ettei soittoääntä voida siirtää puhelimeen, koska tietokonetta ei ole valtuutettu. Mitä ihmettä! Asia korjaantui kuitenkin Applen foorumien ohjeilla eli poistamalla tietokoneen valtuutus ja valtuuttamalla se uudelleen. Mobiilin iTunes Storen ostosten synkronointi laitteiden ja tietokoneen välillä on aiheuttanut aikaisemminkin ongelmia. Toivottavasti sen luotettavuus paranee jatkossa. Muutoin iTunes Storen käyttö iPhonella jää vähäiseksi.

5. iPhonen sovelluksia voi nyt järjestellä puhelimen ruuduille iTunesissa. Aiemmin sovelluksia raahattiin yksitellen suoraan puhelimessa, mutta nyt sen voi tehdä helposti usealle ohjelmakuvakkeelle samalla kerralla. iPhone-sovellusten hallinta on muutenkin helpompaa uuden version myötä. Tarpeettomat ohjelmat voi poistaa kokonaan tai poistaa käytöstä synkronoinnin yhteydessä. Itse pyrin pitämään iPhonessa vain ne sovellukset, joita jatkuvasti käytän.

6. App Store käyttää hyväkseen nyt iTunes Storesta tuttua Genius-konseptia, joka pyrkii suosittelemaan käyttäjälle uusia sovelluksia perustuen käyttäjän sovellusvalikoimaan ja käyttötapoihin. Ensikokeilujen perusteella Geniuksen suosittelemat ohjelmat vaikuttavat mielenkiintoisilta. Ehkäpä se osaltaan helpottaa hyödyllisten sovellusten löytämistä App Storen 75 000 sovelluksen joukosta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *