Filemaker julkaisi mac-tietokoneilla toimivasta kevyestä tietokanta-ohjelmastaan -Bentosta- jo kolmannen version. Benton päivitystahti näyttää vakiintuvan kerran vuodessa ilmestyvään uuteen versioon. Aikaisemmasta poiketen Filemaker tarjoaa nyt edullista parinkympin päivityshintaa edellisten versioiden käyttäjille. Viime vuoden 2.0-julkaisuhan herätti kovaa kritiikkiä Filemakeria kohtaan, koska uudelle versiolle ei tarjottu lainkaan päivityshintaa.

Uusi versio sisältää tuen iPhotossa olevien kuvien käyttöön. Bentolla voisi siis tehdä omista valokuvista tietokannan ja merkitä kuviin enemmän lisätietoja kuin iPhotossa on mahdollista. Lisäksi kuvia voi käyttää myös muissa kortistoissa suoraan iPhotosta. Bento integroituu siis yhä selvemmin osaksi Applen omaa ohjelmistotarjontaa. Bento 3 avautuu hiukan hitaammin kuin edeltäjänsä, mikä johtunee juuri iPhoton kuvakirjastojen käytöstä.

Bento 3 osaa jakaa tietokantoja muiden käyttäjien kanssa lähiverkossa. Web-julkaisu ei kuitenkaan ole mahdollista, vaan muilla käyttäjillä pitää olla myös Bento 3 käytössä. Lisäksi tietokannat voi nyt suojata salasanalla ja lomakkeisiin voi lisätä suojattuja kenttiä (esim. salasanoja varten).

Ohjelman käyttöliittymä on pysynyt lähes samanlaisena. Mukava pieni parannus on se, että omien kortistojen kuvakkeen voi nyt vaihtaa mieleisekseen ja kortistoja voi järjestellä kansioihin. Muutamia tyylikkäitä teemojakin on lisätty jo ennestään laajaan valikoimaan.

Pieniä lisäyksiä on tehty myös lomaketyökaluihin, mutta ymmärrettävästi Filemaker haluaa pitää ne mahdollisimman yksinkertaisina. Bento on kuitenkin tarkoitettu helppokäyttöiseksi välineeksi ja käytettäväksi ilman monimutkaisten tietokantamenetelmien osaamista. Valmistajalle on lisäksi tärkeää pitää Bento ja sen järeämpi isoveli -Filemaker 10- eri kohderyhmien välineinä.

Lisätietoja: Bento 3 ja sama suomeksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *