Apple päivitti tällä viikolla ilman fanfaareja iMac-mallistonsa. Jo kymmenen vuotta sitten ensiesitelty iMac on Applen suosittu all-in-one -pöytätietokonemalli. Yhä useamman päätyessä kannettavaan tietokoneeseen, on mukava huomata, että Apple panostaa iMaceissä erityisesti näyttöjen kokoon ja laatuun, mikä alkaakin olla ainoa erottava tekijä pöytäkoneiden ja kannettavien välillä. Uutta iMaciä tarjotaan kahdella eri näytöllä: 21,5-tuumaisella ja huimalla 27-tuumaisella 16:9-laajakuvanäytöllä:

iMac on niin täydellisen harmoninen kokonaisuus, että Apple on viisaasti päättänyt olla esittelemättä joka vuosi uutta designia ja keskittyy sen sijaan kokonaisuuden tekniseen hiomiseen. Uutukainen eroaa ulkonäöltään edellisestä sukupolvesta lähinnä vain siten, että näytön lasipinta ulottuu nyt näytön reunoille saakka ja sitä ei ole enää pyöristetty kulmista entiseen tapaan. Näytössä on myös käytetty LED-taustavaloa ja IPS-tekniikkaa, jolla näytön katselukulmaa on entisestään parannettu. Toivottavasti uusissa näytöissä ei enää ole samaa ongelmaa kuin vuoden 2007 iMaceissä, joissa näyttökuva palaa helposti kiinni ja sotkee näyttöä.

Uusissa kokoonpanoissa on lisätty tietenkin myös tehoja. 27-tuumaisessa vaihtoehdossa on oletusarvoisesti nopea Intel Core 2 Duo 3,33 GHz -prosessori ja 4 gigatavua keskusmuistia. Kiintolevyn vakiokoko on nyt yksi teratavu. Melkoisen huima määrä, kun muistelee, että ensimmäisessä macissäni vuodelta 1991 kiintolevyn koko oli 40 megatavua. Mutta missä viipyvät pöytäkoneiden SSD-kiintolevyt?

Uusien iMacien mukana seuraa uusittu Mighty Mouse, uudelta nimeltään Magic Mouse. Taikahiiressä ei ole lainkaan painikkeita, eikä rullaa vaan koko hiiren pinta reagoi sormien liikkeisiin. Magic Mousella voi tehdä monia samoja asioita kuin kannettavien maccien Trackpadeilla eli käyttää kahta sormea samanaikaisesti. Magic Mousella voi mm. selata näppärästi web-sivuja taakse/eteenpäin pyyhkäisemällä sormella hiiren päältä.

Jos itse olisin hankkimassa jouluksi kotiin uutta tietokonetta, valinta olisi hyvin helppo: The all-in-one that’s one of a kind.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.