”Vuosi 2011 tulee olemaan iPad 2 -vuosi”, julisti Applen perustaja Steve Jobs keskiviikkona ja esitteli uuden version 15 miljoonaa kappaletta yhdeksässä kuukaudessa myyneestä iPad-taulutietokoneesta:

iPad 2 on edeltäjäänsä paljon ohuempi ja hiukan kevyempi. Silti se tarjoaa saman 10 tunnin käyttöajan kuin ensimmäinen iPad. Tämä on saavutus sinänsä, kun ottaa huomioon kilpailijoiden kehnot akun kestoajat. Suorittimena toimii Applen A5-prosessori, jolla laitteeseen on saatu kaksinkertainen suoritustehon lisäys. Grafiikan toisto on jopa yhdeksän kertaa nopeampaa kuin vanhassa mallissa. Jokohan pian Flash-playerkin alkaisi toimia iPadissa nikottelematta…

iPadiin on lisätty myös kaksi kameraa: yksi etupuolelle ja toinen, parempilaatuisempi taakse. Etupuolen kameraa voi hyödyntää vaikkapa Applen FaceTime-videopuheluissa, jotka toimivat nyt siis sekä iPhonessa (WiFi), iPod Touchissa, Mac-tietokoneissa että iPadissa. FaceTime-sovelluksen lisäksi Apple julkaisi myös pari muuta sovellusta erityisesti uudelle iPadille: iMovien ja Photoboothin.

Uuden iPadin ominaisuudet olivat jo melko hyvin tiedossa ennen tuotejulkistusta. Tuntuukin siltä, että Apple on tinkinyt yllätyshakuisuudestaan uusien tuotteiden kohdalla. Tuotetietoja vuotaa julkisuuteen sopimusvalmistajien ja beeta-testaajien kautta, eikä Apple enää yhtä tiukasti pyri pitämään kiinni vaitiolosta. Muutama vuosi sittenhän Apple vielä haastoi oikeuteen joitain web-sivuston ylläpitäjiä tuotesalaisuuksien julkaisemisesta. Ehkä emme enää näe sitä One more Thingia, joka oli monien Apple-tapahtumien yhtä varma tunnusmerkki kuin se, että Jobs käyttää tilaisuudessa mustaa poolopaitaa ja kulahtaneita farkkuja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *