Google kehittää pikavauhtia web-selaintaan. Chromen versionumero on jo 10 ja se on ollut markkinoilla vasta kolmisen vuotta. Google on selvästi panostanut Chromen kehitykseen ja hionut siitä erittäin nopean selaimen – mac-alustallakin se on monella käyttäjällä jo syrjäyttänyt Applen Safarin. Itseäni siinä miellyttää erityisesti juuri keveys. Lisäksi siihen on saatavilla monia käyttökelpoisia laajennuksia, jotka tekevät siitä enemmänkin työvälineen pelkän web-sivujen selailun sijaan.

Chromen uusin versio nopeuttaa entisestään sivujen aukeamista, erityisesti javascript-komentojen suoritusnopeus on noussut. Jos käyttää useita tietokoneita, voi asetusten ja kirjanmerkkien lisäksi synkronoida nyt myös web-sivujen salasanat. Chrome 10 parantaa käyttäjän tietoturvaa ajamalla Flash-apuohjelman ”hiekkalaatikossa”, joka estää haittaohjelmia saastuttamasta käyttäjän koneen järjestelmätietoja. Ohjelman asetukset avautuvat nyt kätevästi Chromen välilehdille.

Mikseiköhän Google ole vielä kehittänyt Chromesta Android-versiota?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *