Englanninkielinen Wikipedia on ilmoittanut pimentävänsä sivunsa tämän keskiviikon ajaksi vastalauseena Yhdysvalloissa suunnitellulle piratismin vastaiselle laille. Aika huolestuttavaa, jos tiedon vapaan levittämisen pohjalta syntynyt yhteisö (tai muutamat sen perustajista) alkaa omissa nimissään rajoittaa tiedonvälitystä ja valjastaa internetin käyttäjien yhdessä keräämä tieto painostuksen ja kiristyksen välineeksi. Tuota tempausta ei nyt ole varmaan ihan loppuun saakka mietitty…

Tähän oheen olin ajatellut sijoittaa Wikipedian logon, mutta sen he kieltävät tekijänoikeuksiin vedoten:

”Wikimedia Foundationin logo ja sen projektien käyttämät logot ovat rekisteröityjä tavaramerkkejä ja tekijänoikeuden alaisia. Logoja saavat käyttää vain lehdistö Wikimedian projekteista kerrottaessa ja Wikimedian projektit. Logojen käyttö voi olla mahdollista myös sitaattioikeuden tai fair use -oikeuden nojalla. Muihin tarkoituksiin sinun on saatava kirjallinen lupa Wikimedia Foundationilta.”

Category : Web

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.