Adobe on julkaissut pian ensiesittelyn saavasta Photoshop CS6:sta avoimen kokeiluversion. Uuden tummemman käyttöliittymän lisäksi Photoshopissa on paljon uusia hienoja ominaisuuksia ja parannuksia vanhoihin työkaluihin.

Uudella Photoshopilla voi käsitellä nyt myös videoita. Tämä saattaa tuntua aluksi hieman turhalta ominaisuudelta kuvankäsittely-ohjelmassa. Digikameroilla ja älypuhelimilla kuvataan kuitenkin jo HD-tasoista videota, joten on kätevää, että kameran otoksista voi koostaa Photoshopilla nopeasti lyhyitä videoita esimerkiksi web-sivuille tai InDesignilla tehtäviin digijulkaisuihin.

Muita uusia ominaisuuksia ovat mm. kohteen siirtäminen kuvassa edellisestä versiosta tutun Content aware -toiminnon avulla, jolloin Photoshop täyttää jäljelle jääneen alueen ympäristön pikseleillä. Tietynlaisissa kuvissa Photoshop suoriutuu tästä vaativasta tehtävästä hämmästyttävän hyvin. Photoshop CS6 sisältää myös huimasti paremmat työkalut 3D-tekstin käsittelyyn sekä täysin uudistetun rajaus-työkalun, jonka avulla rajausta voi säätää helposti myöhemmin uudelleen menettämättä kuva-alueita. Uusi Photoshop tukee myös tausta- ja automaattitallennusta.

Syväterävyys-työkaluilla on nyt entistä helpompi saada kuvaan jälkikäteen syvyysvaikutelma tai luoda näitä hyvin muodikkaita Shift-Tilt Fake Miniature -kuvia:

PS. Ensi syksyn kurssitarjontaan on tulossa uusi Photoshop Update -kurssi, joka on suunniteltu niille Photoshopin käyttäjille, jotka haluavat ottaa täyden hyödyn irti Photoshopin uusista versioista (CS5-CS6), mutta eivät halua enää osallistua perus- tai jatkokursseille. Päivityskurssilla käsitellään mm. tässä esiteltyjä CS6-version uusia ominaisuuksia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *