Microsoft ei tyydy enää katselemaan sivusta iPadin maailmanvalloitusta ja samaan aikaan tapahtuvaa PC-markkinoiden kutistumista, vaan tuo syksyn aikana markkinoille iPadin ja muiden tablettien kanssa kilpailevia laitteita. Surface-nimen saaneet taulutietokoneet esiteltiin kesällä ja niiden odotetaan saapuvan kauppojen hyllyille Windows 8 -julkistuksen yhteydessä lokakuun lopussa.

Microsoftin ”Pinnasta” on tarjolla kaksi eri variaatiota. Toisessa on ARM-prosessori ja Windows RT -käyttöjärjestelmä. Toinen tarjoaa täyden Windows 8 Pro -järjestelmän. Kooltaan laitteet ovat iPadin luokkaa, mutta Windows 8 Pro -laite on jonkin verran painavampi. Microsoft uskoo kosketuskäyttöisen Office 2013 RT:n kiinnostavan niin kotikäyttäjiä kuin yrityskäyttäjiäkin. Tosin tablettia harvemmin käytetään täysipainoiseen työskentelyyn ja sen takia Surfacen näppärän näköinen kantena toimiva näppäimistökin voi monella jäädä vähälle käytölle. Tosin moni voi jättää kannettavan tietokoneen hankkimatta ja korvata sen Surface-tabletilla. Mitähän perinteisille läppäreille tapahtuu tässä kisassa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *