Microsoftin viime syksynä julkaistu Surface-tabletti on saanut osin ristiriitaisen vastaanoton eikä sen kysyntäkään ole vastannut Microsoftin odotuksia. Niinpä sitä onkin saanut jo tovin alennettuun hintaan.  Microsoftilla ei kuitenkaan pienestä lannistuta ja nyt lokakuun lopulla on Suomeenkin odotettavissa uudistunut Surface 2 -tabletti. Laitteen luvataan olevan edellistä tehokkaampi ja lisäksi näyttö toistaa värit paremmin ja tarkemmin kuin aikaisemmassa versiossa. Akun kestoa on saatu pidennettyä kymmeneen tuntiin, jolloin se kilpailee paremmin iPadin kanssa tässäkin sarjassa.

Surface 2
Surface 2 voidaan asettaa kahteen eri asentoon tuen avulla.

Surface 2:ssa on esiasennettuna Windows 8.1 RT ja Office 2013 RT. Microsoft pyrkiikin erottumaan kilpailijoista lanseeraamalla Surface tabletiksi, jolla voi tehdä muutakin kuin käyttää viihdepalveluja. Surfaceen erikseen saatavilla oleva taipuisa näppäimistö/näytönsuoja tekeekin laitteesta ehkä enemmän läppärin ja tabletin risteymän. Surface 2 Pro:hon voi asentaa myös tavallisia Windows-ohjelmia, Surface 2:ssa toimivat vain RT-ohjelmat, joita Microsoft kehuu Storessaan olevan jo yli 100 000.

Delta Airlines on tilannut 11 000:lle lentäjälleen Surface-tabletit ja pyrkii näin paperittomaan ohjaamoon. Toivoa sopii, että laite osoittautuu luotettavaksi näinkin vaativassa käytössä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *