Microsoft julkaisi juuri viime vuoden viimeisen neljänneksen tuloksensa, joka oli erinomainen. Kuuleman mukaan juuri tablettien myynti oli tuona aikana kasvanut voimakkaasti. Ehkäpä pukin konttiin on eksynyt muutama Surface-tablettikin. Toivottavasti vaan ei tule Korvatunturille kovin paljon tuotepalautuksia…

Minulla on ollut Surface 2 -tabletti käytössä nyt nelisen kuukautta ja ongelmia on riittänyt. Laite saattaa kadottaa verkkoyhteyksiä tai se ei käynnisty lepotilasta muuten kuin sammuttamalla koko laite. Pahin ongelma oli tietoturvaa ”parantava” Bitlocker-toiminto, joka pakotti aina uudelleenkäynnistyksen yhteydessä aktivoimaan laitteen uudelleen Microsoftin web-sivuilla. Aktivointiin tarvittava numerosarjakin oli valmistajalle ominaiseen käyttäjäystävälliseen tyyliin vähintään 50 numeron pituinen. Bitlocker-ongelma on onneksi nyttemmin korjattu uudella päivityksellä. Mutta mitähän on seuraavaksi tiedossa? Microsoftin tuotekehityksessä asiakkailla tuntuu olevan tärkeä rooli beta-testaajina.

Sovellusten vähyys oli jo ostettaessa tiedossa, mutta yllätys on ollut se, ettei Microsoftin sovelluskauppaan tunnu tulevan juuri mitään käyttökelpoista tabletin täytettä. Pääsääntöisesti sovellusten laadussakin on toivomisen varaa. Esimerkiksi saksalaisen Bild-lehden etusivu pitää aina erikseen päivittää, sovellus ei tee sitä automaattisesti niinkuin muilla tableteilla. Sama ongelma vaivaa myös monia muita Surface-sovelluksia. Vika voi tietysti olla sovellusten tekijöissäkin, mutta se kertonee samalla ikävällä tavalla julkaisijoiden panostuksesta Microsoftin ekosysteemiin.

Onneksi emme elä enää 90-luvulla, jolloin Surface olisi varmaan ollut ainut markkinoilla oleva tabletti!

2 thoughts on “Surface-tabletin käyttökokemuksia”

  1. Nyt alle vuoden vähäisen käytön jälkeen Surface2 teki todellisen jumituksen, johon ei näytä auttavan edes Microsoftin tuen lähettämä USB-tikku, jolle on asennettu Win 8.1 -käyttis. Toivottavasti kukaan ei haaskaa rahojaan näihin Microsoftin yritelmiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *