Web-selaimissa näyttää vakiintuneen tilanne, jossa Internet Explorerin eri versiot vievät noin puolet käyttäjistä ja muut selaimet (Chrome, Firefox ja Safari) jakavat melko tasaisesti toisen puolikkaan. Operan osuus on vain muutamia prosentteja. Tämä on siis tilanne Desktop-versioissa. Mobiilissa ympäristössä Safari on edelleen suosituin selain reilun 50 prosentin osuudella. Internet Explorerin osuus tablettien ja matkapuhelinten web-käytöstä on vain 1,5%.

Internet Explorerin eri versioiden käyttäjämäärät jakautuvat epätasaisesti painottuen jostain syystä 8-versioon, jonka käyttäjiä on vielä reilut 20%. HTML5-tukihan on Internet Explorerissa kunnollinen vasta IE10-versiosta lähtien, joten web-sivujen ylläpitäjille ja päivittäjille kertyy vielä pitkään harmaita hiuksia vanhojen IE-versioiden aiheuttamista ongelmista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *