Ostin Lumia 650 -älypuhelimen Windows 10:n seuraksi, kun kalenterin päivitys iPhonen Outlookiin ontui jostain syystä. Lumia 650 -malliahan markkinoidaan yrityspuhelimena, jolloin sen olettaisi soveltuvan hyvin juuri tietokoneen mobiiliksi jatkeeksi. Muutaman viikon käytön jälkeen oli kuitenkin pakko vaihtaa takaisin iPhoneen (jossa Outlook-kalenterikin nyt toimii jo oikein mainiosti). Suurin syy pettymykseen ei ollut niinkään Windows 10 mobiiliversion keskeneräisyys tai sovellusten puute. Windows Phoneen on saatavilla lähes kaikki iPhonessa käyttämäni sovellukset. Ja Microsofthan julkaisee päivityksiä puhelimen järjestelmään jatkuvasti, joten parannuksia olisi ehkä tiedossa. Pahin ongelma puhelimen käytössä oli se, että se kadottaa mobiiliverkon jatkuvasti liikkeellä ollessa. Autolla ajaessa se lienee ihan hyväkin ”ominaisuus”. Eipä tule kiusausta tarkistaa sähköpostia kesken ajon, mutta sitä tapahtui muutenkin aivan liian usein. Puhelimen ollessa paikallaankin verkko saattoi yllättäen hävitä. iPhonessa tällaista ei tapahdu saman operaattorin verkossa, joten vika lienee puhelimessa.

Nyt kun iPhoneenkin on saatavilla kaikki Office-ohjelmat sekä Outlook-kalenteri, pitää oikein miettiä syitä Windows Phonen käyttöön. Live-Tiilet ovat kätevä ominaisuus, jota iPhonessa kaipaa sekä Vilkaisunäyttö (Glance Screen), joka näyttää ilmoituksia puhelimen näytön ollessa pimeänä. Lumian kameran 16:9 -kuvasuhdetta jään myös kaipaamaan, mutta tärkeintähän älypuhelimessa on se, että se käytettävissä silloin kun sitä tarvitsee. Toivottavasti Microsoftin huhuttu Surface Phone korjaisi kaikki puutteet ja toisi Windows-alustallekin iPhonen varmatoimisuuden ja käytön sujuvuuden.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *